De Waarde(n) van Kunst
Over impact, beleving, betekenisgeving en samenwerking

Wie zijn wij?

Contact: info@dewaardevankunst.nl

Het collectief bestaat uit:

Esther Willemse is (van oorsprong) sociale wetenschapper maar vooral cultureel ondernemer en producent/zakelijk leider/coach van kunst- en cultuur. Momenteel is zij docent en onderwijsontwikkelaar aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht - Kunst en Economie, waar zij programma's als 'Effectual Entrepreneurship' en 'impact van kunst' leidt en studenten begeleidt in hun ontwerpgerichte afstudeer-traject/onderzoek. Eerder werkte zij als 'verstand' (zakelijk/productie/marketing) met Leon Giesen in Mondo Leone, was hoofd productie bij Huis- en Festival a/d Werf, zakelijk leider bij Kassys en bestuurslid van Aluin. Vijf  jaar geleden heeft zij, binnen het toenmalige Lectoraat van Kunst en Economie, een (voor) onderzoek verricht naar 'duurzame publieksbinding op basis van (potentieel) gedeelde (kern) waarden'. Momenteel doet zij wandelend onderzoek naar '(de taal van) kunstbeleving', i.s.m. HKU Lectoraat 'Waarde(n)vol ondernemen in en door de kunsten' o.l.v. Walter van Andel.


Geert van Boxtel is musicoloog en werkt als (muziek)dramaturg, tekstschrijver en adviseur in de muzieksector. Op dit moment is hij actief als ‘arrangeur’ voor de Provincie Noord-Brabant en werkt in die rol aan de innovatie en publieksverbreding van de klassieke muzieksector. Eerder werkte hij als dramaturg voor Yo! Opera en Rosa Ensemble, regisseerde enkele muziektheatervoorstellingen en adviseerde voor Kunstloc. Geerts interesse gaat uit naar muziek en muziektheater én naar de verbindingen die vanuit muziek met andere maatschappelijke domeinen wordt gelegd.


CommunitySense / Aldo de Moor is gepromoveerd in de Bestuurlijke Informatiekunde en heeft jarenlange wetenschappelijke en praktijkervaring in de Community Informatica. Hij is onder andere werkzaam geweest aan Tilburg University en de Vrije Universiteit Brussel. Sinds 2007 is hij eigenaar van onderzoeksadviesbureau CommunitySense. Met zijn bureau helpt hij organisaties en netwerken bij het verbeteren van hun samenwerking door het bouwen, versterken en met elkaar verbinden van communities. De focus van zijn consultancy betreft onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten die bijdragen aan het publiek belang: onderzoek en onderwijs, overheden, openbare bibliotheken, cultuur- en sociale innovatie.